Net geen 4000 foto’s staan er op mijn smartphone en ik durf te wedden dat ook jij een gigantische hoeveelheid beelden op je toestel hebt staan. Om over je laptop, hard drive en de wereldberoemde Cloud nog maar te zwijgen. Het gevolg? Van heel wat foto’s weet je zelfs niet meer dat ze bestaan. Kilobytes vreten en stof vergaren, het is zowat het enige wat ze doen. En dat is zo ontzettend zonde. 

Wat geldt voor de duizenden foto’s die je neemt met je smartphone geldt des te meer voor de foto’s die je aankoopt na een fotosessie. Je investeert tijd en geld om je door een professioneel fotograaf op beeld te laten vangen, maar los van een screensaver en de occasionele social media post, verdwijnen ook deze beelden sneller dan gehoopt richting achtergrond. 

De oplossing voor het probleem? Prints. Door foto’s te printen of er bijvoorbeeld een album van te maken, worden herinneringen tastbaar. Telkens je dat ene beeld aan de muur ziet hangen of door het album op de salontafel bladert, word je terug gekatapulteerd naar dat ene moment. Wie vindt het niet geweldig om bij ouders of grootouders door oude fotoalbums te bladeren? Ze vertellen het verhaal van generaties en vangen het zorgvuldig tussen de pagina’s. 

Om die reden omvat elke fotosessie die je bij me boekt, van mini sessie tot tiny adventure, printkrediet. Een budget dat je kan spenderen in de print store die gekoppeld is aan de online galerij waarin je jouw foto’s ontvangt. Je kan het budget gebruiken om prints, albums, frames en meer te bestellen bij zorgvuldig door mij geselecteerde leveranciers. Want wie een fotosessie boekt, investeert in kwalitatieve beelden en die beelden verdienen een kwalitatieve druk. Zo komen herinneringen echt tot leven en kunnen ze generaties lang worden doorgegeven.

Af en toe krijg ik de vraag of een fotosessie ook zonder printkrediet kan. Het antwoord is steevast nee. Omdat het zo onlosmakelijk deel uitmaakt van mijn filosofie, omdat het zonde zou zijn de beelden waar jij heel wat euro’s voor neertelt niet te laten drukken bij een steengoed printlab, omdat het nog meer zonde is de beelden helemaal niet te laten printen waardoor ze ondergesneeuwd raken op een harde schijf, zoals sokken die worden opgegeten door de wasmachine. 

Prints zijn goud waard, neem dat maar van me aan. En als je mij niet gelooft, dan kunnen de woorden van Anna je misschien overtuigen. 

“Zooooo blij met de galerijborden. Echt. Ik steek het op de hormonen maar er zijn toch wat traantjes gevloeid bij het zien van de prints. Het is echt anders om ze in handen te hebben dan wanneer je de foto’s op een beeldscherm ziet. De prints krijgen een ereplaatsje in huis!”

Anna, mama van Wilco

Heb je vragen over het printen van foto's en de verschillende mogelijkheden in mijn aanbod? Stuur een mailtje naar hi@isabeaureynvoet.com en ik help je graag op weg.

Share this story

COMMENTS Expand -