5 veelgestelde vragen over nieuw leven sessies

Nieuw leven, het begin van alles, de mijlpaal der mijlpalen. Magisch is het om die eerste momenten van een kersvers gezin – zoekend, ontdekkend, boordevol onvoorwaardelijke liefde – op beeld mogen vangen. Naast het feit dat ik ontzettend graag baby’s fotografeer, is zo’n nieuw leven sessie ook gewoon heel erg waardevol. Want als ik de mama’s die ik al voor mijn lens had, mag geloven, raast de tijd met een newborn in huis als een sneltrein aan je voorbij. 

Benieuwd of zo’n babyshoot iets voor jou is? Wil je weten of ik jouw perfect match ben als newborn fotograaf? Hieronder zet ik vijf veelgestelde vragen en hun antwoorden op een rij. 

Waar gaat een nieuw leven sessie door?

Tijdens een newborn reportage fotografeer ik bij je thuis, in jullie veilige cocon. De plek waar de baby het meest op z’n gemak is. Zo hoef jij je niet te verplaatsen, hoeven we ons geen zorgen te maken over de temperatuur en hebben we flesjes, luiers en verse outfits bij de hand. ‘Maar ons huis is helemaal niet zo fotogeniek’, hoor ik wel eens. No worries, ik bezorg je na het boeken van je fotosessie een gids met een aantal tips en beloof dat ik niet meer nodig heb dan een lichte, nette ruimte in de buurt van een raam. Uiteraard leg ik met plezier ook de babykamer vast maar het is geen must voor een prachtige newborn reportage. 

Wat kan ik van zo’n babyshoot verwachten?

Het codewoord tijdens een fotoshoot van je baby: relax. We volgen het tempo van de baby en laten tijd en ruimte voor voedingsmomenten en de quasi-onvermijdelijke huilbui. De newborn reportages die ik maak, zijn lifestyle reportages waarbij ik het leven vastleg zoals het is en met oog voor detail. Baby’s in gekunstelde poses, voorzien van vreemde accessoires? Doe mij maar niet. Jullie nieuwste gezinslid is uiteraard de ster van de show, maar ik zorg voor een mix van foto’s van het hele gezin.  

Wanneer boek ik een newborn sessie?

Idealiter boek je een nieuw leven sessie zo’n drie maanden voor je uitgerekende datum. Op basis van je due date leggen we dan vast wanneer ik langskom, steeds met de nodige flexibiliteit voor mocht de baby zijn entree vroeger of later dan verwacht maken. Wil je foto’s van de pasgeboren fase dan is een shoot binnen de 14 dagen na geboorte ideaal. Al kan een babyshoot wat mij betreft ook later, zolang de magie blijft. 

Waarom zou ik een nieuw leven reportage boeken?

De 5774 foto’s op je smartphone zijn leuk en quasi-levensnoodzakelijk, maar een professional die langskomt, dat is goud waard. Het levert foto’s op die je gegarandeerd nog jarenlang zal koesteren, waarmee je bij wijze van spreken je muren wilt behangen. Je hoeft er zelf niks, nada, noppes voor te doen én hebt meteen ook foto’s van het héle gezin. Vaak hebben we een reden nodig om aan onszelf te verantwoorden dat de investering loont een professioneel fotograaf in te huren. De dagen zijn lang, de jaren kort, need I say more!

Kan ik een babyshoot cadeau doen?

Absoluut! Samen met Anisa van To Remember creëerde ik de mooiste cadeaubonnen. Het werd een doosje vol moois om uit te pakken en nadien weer op te vullen met herinneringen om te koesteren. Je kiest het bedrag van de cadeaubon zelf, pikt hem op in Gent of ik stuur hem met de post jouw richting uit. Ideaal voor de meter, vriendengroep, oma en opa of papa-to-be die punten wilt scoren. Want het zoveelste rompertje of knuffel nummer 37 is leuk, maar een fotosessie is letterlijk onvergetelijk. 

Verwelkom jij binnenkort nieuw leven? Wil je die magische eerste momenten samen voor altijd op beeld laten vangen? Of wil je een (toekomstige) mama een nieuw leven sessie cadeau doen? Dan is dit je friendly reminder om niet te lang te wachten. Neem contact op om brochure aan te vragen en een verkennend telefoontje in te plannen.

Nog niet helemaal overtuigd? Dan helpen de woorden van deze mama je misschien op weg:

“Wat een heerlijkheid om met Isabeau samen te werken. Ze heeft tonnen geduld bij en stelt je helemaal op je gemak als je baby’tje het even niet voelt. Duizenden clicks later en voor je ‘t weet krijg je een prachtig resultaat in je inbox. Onbeschrijfelijk wat voor waarde deze beelden voor ons hebben. Een baby’tje verandert en groeit zo snel dat je het liefst elke seconde zou willen vastleggen. Heerlijk dus om deze prachtige herinneringen te mogen koesteren.”

Sophie, mama van Coco

Vergelijkbare berichten